Varumärken

Cigarrer

Aging Room

Aging Room (3)

(Nicaragua)
Alec Bradley

Alec Bradley (6)

(Honduras)
Alonso Menendez

Alonso Menendez (2)

(Brasilien)
Arturo Fuente

Arturo Fuente (7)

(Dominikanska Rep)
Avo

Avo (2)

(Dominikanska Rep)
Blend 15

Blend 15 (3)

(Nicaragua)
Bolivar

Bolivar (3)

(Kuba)
Botl & Sotl Sweden

Botl & Sotl Sweden (2)

(Dominikanska Rep)
Buffalo Ten

Buffalo Ten (2)

(Dominikanska Rep)
Bundle Selection By Cusano

Bundle Selection By Cusano (3)

(Dominikanska Republiken)
Camacho

Camacho (4)

(Honduras)
CAO

CAO (4)

(Nicaragua)
Casa Magna

Casa Magna (4)

(Nicaragua)
Casa Turrent

Casa Turrent (4)

(Mexiko)
Casdagli

Casdagli (3)

(Costa Rica)
Cohiba

Cohiba (17)

(Kuba)
Cuaba

Cuaba (3)

(Kuba)
Cucaracha

Cucaracha (11)

(Nicaragua)
Cusano

Cusano (3)

(Dominikanska Rep)
Davidoff

Davidoff (7)

(Dominikanska Rep)
Don Tomás Dominican Bundle

Don Tomás Dominican Bundle (2)

(Dominikanska Rep)
Drew Estate

Drew Estate (14)

(Nicaragua)
Eiroa

Eiroa (5)

(Honduras)
Enclave

Enclave (5)

(Nicaragua)
EP Carillo

EP Carillo (4)

(Dominikanska Rep)
Flor De Copan

Flor De Copan (3)

(Honduras)
Fonseca

Fonseca (1)

(Kuba)
Furia

Furia (2)

(Nicaragua)
Gurkha

Gurkha (7)

(Dominikanska Rep)
H.Upmann

H.Upmann (10)

(Kuba)
Jas Sum Kral

Jas Sum Kral (1)

(Nicaragua)
Jose Marti

Jose Marti (2)

(Nicaragua)
La Estrella

La Estrella (3)

(Honduras)
La Preferida

La Preferida (2)

(Nicaragua)
La Rica

La Rica (5)

(Nicaragua)
Macanudo

Macanudo (9)

(Dominikanska Rep)
My Father

My Father (9)

(Nicaragua)
New World

New World (12)

(Nicaragua)
NUB

NUB (3)

(Nicaragua)
Oliva

Oliva (8)

(Nicaragua)
Paperboy

Paperboy (2)

(Dominikanska Rep)
Paradiso

Paradiso (1)

(Nicaragua)
Partagas

Partagas (7)

(Kuba)
Perdomo

Perdomo (10)

(Nicaragua)
Port Of Gothenburg

Port Of Gothenburg (3)

(Dominikanska Rep)
Punch

Punch (3)

(Kuba)
Quick And Dirty

Quick And Dirty (1)

(Dominikanska Rep)
Quintero

Quintero (6)

(Kuba)
Rocky Patel

Rocky Patel (12)

(Nicaragua)
Rosa Cuba

Rosa Cuba (4)

(Nicaragua)
San Lotano

San Lotano (6)

(Nicaragua)
Schizo

Schizo (4)

(Nicaragua)
Steffo

Steffo (6)

(Honduras)
Te-amo

Te-amo (12)

(Mexico)
Tektor Cigars

Tektor Cigars (4)

(Sverige, Gotland)
The Griffins

The Griffins (2)

(Dominikanska Rep)
Trinidad

Trinidad (4)

Kuba (Kuba)
umnum

umnum (2)

(Honduras)
Vegueros

Vegueros (4)

(Kuba)
Zino

Zino (5)

(Dominikanska Rep)

Prisvärda Cigarrer

 

På Mr Andersons Cigars är vi cigarrspecialister som passionerat älskar cigarrer, helst prisvärda cigarrer. Vi utökar vårt sortiment av cigarrer och cigarrtillbehör hela tiden, nu senast med Arturo Fuente, Zino och West Tampa Tobacco Companys cigarrer. Varje år så utses årets cigarr och årets cigarr 2021 blev Perdomo Reserve 10th Anneversery Boxpressed Maduro Robusto som du hittar här. Många av vinnarna från tidigare år hittar ni också här, en personlig favorit cigarr är EP Carillo Pledge Prequel Robusto. Här hittar du även kubanska cigarrer från alla de ledande tillverkarna och från de flesta cigarr producerande länderna. Letar du efter cigarrtillbehör för ditt cigarrutövande? Då har du kommit rätt! . Allt från eleganta humidorer från Adorini och Savoy och alla de ledande tillverkarna till stilfulla cigarrtändare, snygga cigarr askkoppar och allt du behöver för fuktreglering av din humidor. Kom ihåg, cigarrer är en materialsport! Fördelarna med att köpa sina cigarrer online är många, ett större utbud av billiga cigarrer, bra cigarrer, tillbehör, cigarr startpaket och med snabba leveranser.

Letar ni efter bra cigarrer så har ni kommit rätt! Vi förvarar våra cigarrer under ultimata förhållanden så att era cigarrer alltid är i perfekt skick när ni får hem cigarrerna i brevlådan.

Hur mycket kostar en bra cigarr? det är med cigarrer som med allting annat, pris och kvalitet hänger ihop och sedan är smaken väldigt olika, så det går inte att svara på. En cigarr som vi tycker är bra behöver inte betyda att ni tycker den är bra, det är roligt att det har kommit så många bra billiga cigarrer. Hör gärna av er till oss så ska vi guida er fram!

Hur röker man cigarr?

Se vår instruktionsvideo här: (1) Hur man röker en Cigarr! - YouTube

Vi hänger med och försöker finna alla cigarrtrender och nya cigarrer som kommer ut på marknaden och är det tillräckligt intressanta cigarrer så hamnar cigarrerna i vår webshop.

 

Vad ska man tänka på när man köper cigarr?

Varje cigarr och produkt har en beskrivning. När det gäller cigarrer så är smak en högst individuell upplevelse och får mer ses som rådgivning och beskrivning av vår upplevelse. Men vi har fått med ungefärlig röktid, storlek, ursprungsland och annan viktig information. Då det cirkulerar mycket falska kubanska cigarrer på marknaden, så har ni som kund möjlighet att få boxkoden så ni har möjlighet att kontrollera äktheten på våra cigarrer från kuba här: http://verificacion.habanos.com/. Vi garanterar även att vi köper våra Kubanska cigarrer från Habanos Nordic AB som är Kubanska statens cigarrbolag i de nordiska och Baltiska länderna.

Är det farligt att röka cigarr? Cigarrer innehåller som bekant tobak, inget annat. Inga tillsatser över huvudtaget till skillnad mot andra tobaksprodukter som kan bestå av en hel cocktail av tillsatser. Men cigarrer innehåller nikotin som inte är bra för hälsan.

 

De bästa cigarrerna har vi petat in i några av de olika cigarrpaket som vi på Mr Andersons Cigars erbjuder.

 

Vad bör man tänka på som ny inom cigarrer?

Så har vi plockat ihop några cigarrpaket nybörjare som är mycket lämpliga för dig som är ny inom cigarrer. Vi har två olika paket, det lite enklare och billigare, Rookie paket Ove och det lite exklusivare Rookie paket Fredde. I och med att tillgången på Kubanska cigarrer är väldigt begränsad just nu så tar vi oss den friheten att byta ut saknade cigarrer mot en cigarr i samma prisklass med så nära smakprofil som möjligt. I båda cigarrpaketen så har vi plockat med stor omsorg lite mildare cigarrer med olika ursprung, karaktärer och röktider, allt för att du i lugn och ro ska kunna utforska den spännande cigarrvärlden och själv kunna finna dina favoriter. Glöm inte att köpa till cigarrsnoppare, cigarrtändare och humidor Adorini, eller humidor Savoy. Du hittar allt du behöver hos cigarrspecialisten Mr Andersons Cigars, till och med billiga cigariller och vanilj cigariller. Finns det något härligare än när cigarrummet fylls med härlig cigarrök?

Se mer på Youtube här
 

Vilka cigarrer är bäst?

 

Kubanska Cigarrer

Precis som vin så så bidrar jordmån, klimat och luftfuktighet tobakens egenskaper och karaktär. Det första landet många tänker på när de hör ordet cigarr, så ligger Kubanska cigarrer högst upp på listan. Kubanska cigarrer anses av många vara de bästa i världen och de bästa kubanska cigarrerna tillverkas i Vuelta Abajo regionen på nordvästra Kuba och där odlas enligt många den bästa tobaken i världen till cigarrer. Det är den unika jordmånen som tillsammans med klimatet gör att regionen är synneligen lämplig för att odla tobak. Från Vuelta Abajo hämtas tobaken till samtliga premium Kubanska cigarrer så som Cohiba, Montecristo, Partagas, H. Upmann, Romeo Y Julieta med flera.

Detta tillsammans med att man har månghundraåriga traditioner i att tillverka cigarrer är det som ger Kubanska cigarrer dess glans.

Vill ni veta boxkoden på lådan med era Kubanska cigarrer så hör bara av er till oss så skickar vi den till er.

 

Vilka cigarrer kommer från Nicaragua?

Centrum för cigarrproduktion i Nicaragua är Esteli, en stad med 100,000 invånare. Förutom att vara en viktig stad för tobak odlas det också en hel del kaffe i denna region. Norr från Esteli hittar man dalen Condega, som är det största odlingsområdet för tobak till cigarrer. Andra distrikt är Jalapa, vilket är Nicaraguas absolut bästa odlingsområde. Jalapa upptäcktes som odlingsplats av bland annat Angel Oliva, grundaren till Oliva Cigars. Denna dal är mycket otillgänglig och var mer eller mindre helt isolerad när Angel Oliva planterade de första fröerna med kubansk tobak redan 1954.

 

 Den vanligaste arten för inlagetobak är Criollo 98, en variant av den klassiska inhemska kubatobaken Criollo.

 

Kända märken från Nicaragua är NUB, Oliva och New world för att nämna några.

 

Vilka cigarrer kommer från Honduras?

Centrum för cigarrproduktion i Honduras är staden Danli i Paraisodistriktet, på samma sätt som Santiago de los Cabelleros är det för Dominikanska Republiken och Esteli i Nicaragua. Det andra viktiga området är Jamastran, vilket har samma betydelse för Honduras som Jalapa har för Nicaragua.

 

I Honduras använder man idag till allra största delen tobak som från början är utvecklade på Kuba. Detta gäller både moderna varianter av arterna Criollo 98 och Corojo 99 samt själva ursprunget Corojo. Dessa typer av tobak är kända för att vara mycket svårodlade. För att bemästra denna typ av tobak med dess kraftfulla karaktär behövs en mycket försiktig och noggrann fermentering och lagring. 

 

Kända cigarrmärken från Honduras är Steffo cigarrer och Alec Bradley

 

Vilka cigarrmärken är kända från Dominikanska Republiken?

På Dominikanska Republiken har det odlas tobak i många hundra år och många av världens bästa cigarrer kommer härifrån. Arturo Fuente och Davidoff är baserade i och runt orten Santiago de Los Cabelleros.

I Dominikanska Republiken odlar man främst tre olika typer av tobak: 

  • Olor som har en viss sötma och sälta.
  • Piloto som har en kraftig karaktär och brinner lite långsammare och ger cigarren en beska med en liten sötma.
  • San Vincente som är en korsning av Piloto och olor.

Kända märken från Dominikanska Rep är cigarrspecialisten Davidoff, Arturo Fuente, Macanudo, Zino, The Griffins, CAO, Ashton, AVO , Port of Gothenburg m.fl.