Filtrera på pris

Kategorier

Cigariller

Varför ska man röka Cigariller?

 

Cigariller blir mer och mer populärt och helst under det kalla vinterhalvåret har många upptäckt cigariller med sina korta röktid på ca 15-20 min väl lämpar sig när det blåser snålt ute och snön yr runt knutarna. Så det är bra att alltid ha några goda cigariller i sin humidor Vi har nu även fått in Arturo Fuente cigariller och Zino cigariller. Al Capone cigariller väntas in inom kort.

Att köpa sina cigariller online är bättre än att köpa cigariller på ICA då sortimentet är så mycket större och med snabba leveranser. och till lägre priser. Här på Mr Andersons Cigars hittar ni cigariller till bra pris.

Vilken cigarill ska jag välja? Vi har de flesta cigarill märkena, men är det några av de bästa cigariller ni saknar så hör gärna av er till oss.

 

Cigarillos är spanska och betyder helt enkelt liten cigarr och tillverkas av samma tobak som till cigarrer vilket innebär att cigariller bara innehåller ren tobak, inga kemiska tillsatser (förutom i vissa fall smaktillsatser så som vanilj, kaffe med mera) i jämförelse med cigaretter där man tillsätter en mängd olika kemiska tillsatser. Mr Andersons cigars har vanilj cigariller och kaffe cigariller och billiga cigariller och andra cigariller med smak i sitt sortiment. När det gäller smaksatta cigariller vanilj eller andra smaker som kaffe med mera, ta gärna en titt på Toscanello och Handelsgold cigariller.

 

Hur röker man cigariller?

Kan man ta halsbloss med cigariller? Precis som med cigarrer så drar man inte halsbloss med en cigarill. Det är den stora skillnaden mellan cigariller och cigaretter. Man gör precis som med en cigarr, drar in röken i munnen, njuter av de olika smakerna i munhålan, och släpper ut röken ur munnen. Retrohalering kan man också använda sig av för att få ut så mycket som möjligt smakmässigt av sin cigarill. Retrohalering innebär att man blåser ut 70% av röken från munnen och resten genom näsan. Detta gör att man urskiljer fler smakämnen och nyanser hos cigarillen då man har många fler smakceller i näsan än i munnen.

 

Måste man snoppa cigariller?

En cigarill behövs oftast inte snoppas med en cigarrsnoppare som en cigarr, då den är öppen i båda ändar, det är bara att tända på med sin cigarrtändare och njuta! Kom bara ihåg att tända i rätt ända, de flesta cigariller har en del som är avsmalnande, den stoppas i munnen och följaktligen så tänder man i den motsatta änden.

Det finns även cigariller man måste snoppa, till exempel de fantastiska Arturo Fuente Cubanitos.

 

Cigariller tillverkas av samma tobak som den tobaken som används vid cigarr tillverkningen. Cigariller, även kallad cigarillo innehåller samma tobak som en cigarr. Man maler tobaken till cigariller och får så kallad shortfiller till skillnad mot cigarrens longfiller som bara innehåller hela tobaksblad. De flesta cigariller rullas i maskin och på det sättet kan man hålla ned tillverkningspriset, därav det relativt låga priset på premium cigariller.

 

Vilka cigariller rekommenderar Mr Andersons Cigars?

Nästan alla ledande cigarr tillverkare tillverkar också cigariller, den första man kommer att tänka på är kanske Davidoff som med sina olika serier har blivit mycket populära. Detta gäller även Cohiba (naturligtvis), AVO, Montecristo, Partagas som alla tillverkar cigariller av yttersta kvalitet. Nämnas i sammanhanget kan också sägas att alla Kubanska cigariller innehåller tobak från den berömda Vuelta Abajo regionen på nordvästra Kuba som är känt för att ha den bästa tobaken i hela världen.

Italienska Toscanello erbjuder cigariller med många olika smaker.

 

 

Vad är cigarill etikett?

Cigarill etiketten skiljer sig något från cigarr etiketten. När man avnjuter en cigarill så var noga med att slå av askan i en askkopp och inte som på en cigarr när man försöker behålla askpelaren så länge som möjligt för att bevara glöden.

När man erbjuder någon en cigarill, så överlämna hela asken, så din gäst själv får välja sin cigarill och överlämna tändaren eller tändstickorna till din gäst så att de själva får tända sin cigarill. Sedan tycker jag att man inte fimpar en cigarill utan att man precis som med en cigarr. lägger den i askfatet där den med värdighet får självslockna.

Tänk på att inte varmröka din cigarill, då blir den bara bitter och otäck. Precis som med en cigarr, rök cold and slow, en puff per 30-40 sekund är lagom för att använda ett klassiskt svenskt uttryck, då får ni ut det mesta och det bästa av er cigarill.

 

Har ni inte testat att röka en god cigarill än så gör gärna det under fjällsemestern, vid båtturen, fisketuren, tillsammans med ett glas champagne vid 12 slaget eller bara för att det är så trevligt att då och då tända upp en kvalitets cigarill.

En perfekt kompis när förhållandet inte är de bästa eller vid andra utomhus aktiviteter.

Se mer om oss på Youtube här